Flandria

Frequently asked questions

Door onze voortdurende innovatie op het gebied van individuele verwarming kunnen wij u een zorgenvrij, spaarzaam en milieuvriendelijk product aanbieden met twee jaar garantie tegen constructie- en of materiaalfouten. De Flandria convectoren met muuraansluiting bieden u de mogelijkheid om ruimtes te verwarmen waar u met een klassieke centrale verwarming niet bij kan: een veranda, bureau, hobby-ruimte, magazijn, bibliotheek enz. U kan ook kiezen voor een betrouwbare gashaard die uw living of leefruimte aangenaam verwarmt.
  1. Het type afvoer. Kiest u voor afvoer van de verbrandingsgassen via een traditionele schoorsteen of hebt u de mogelijkheid om de afvoer via een directe buiten- of binnenmuur te verzorgen?
  2. De grootte van de kachel of haard en de ruimte die hij zal innemen in de kamer.
  3. De grootte van de te verwarmen ruimte. Het is niet altijd de beste oplossing om het krachtigste toestel te kiezen. Een krachtig toestel zal een kleinere kamer misschien wel vlugger opwarmen, maar uiteindelijk meer uitgeschakeld zijn dan een minder krachtig toestel. Daardoor zal dit toestel dan ook meer verbruiken dan een minder krachtig toestel dat een meer constante verbranding zal toelaten.
  4. Het uitzicht van de kamer en het toestel. Kiest u voor functionele verwarming, of houdt u van de gezellige sfeer die het toestel brengt, of kiest u eerder voor het design van een bepaald model.
De garantie dekt constructie- en of materiaalfouten gedurende 2 jaar na de aankoop. De waarborg heeft geen betrekking op schadegevallen veroorzaakt door verkeerd gebruik, breekbare onderdelen of onderdelen die rechtstreeks in contact komen met het vuur (zie garantiekaart). De waarborg voorziet in een gratis vervanging van het onderdeel, zonder enig andere vergoeding.
Vervangingsonderdelen kunt u bestellen via uw erkende Flandria dealer.
Een lijst van Flandria verkooppunten is opgenomen in de dealerlijst die u kunt raadplegen op deze site. Klik op menu ‘verkooppunten’ om deze lijst te raadplegen.
Onze vertegenwoordigers staan steeds tot uw beschikking en kunnen u adviseren op gebied van assortiment, service en nog veel meer. Voor een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op het nummer +32 (0)33 493 494.
Onze erkende dealers zullen u adviseren wat de beste oplossing is voor het plaatsen van een verwarmingstoestel bij u thuis. Meestal is een muurkoker voor directe afvoer reeds voldoende en zorgt hij zelfs voor een efficiëntere en veiligere verbranding.
Een muurkoker voor directe afvoer wordt gebruikt voor het installeren van toestellen op plaatsen waar geen traditionele schoorsteen beschikbaar is of wanneer u deze niet wenst te gebruiken. De muurkoker bestaat uit 2 kokers die in elkaar zitten. De buitenste neemt lucht van buiten die nodig is voor de verbranding. De binnenste voert de uitlaatgassen af naar buiten. Dit systeem is zeer veilig en efficiënt, aangezien er geen lucht van binnen uw huis gebruikt wordt voor de verbranding. Ook kunnen er nooit rookgassen in uw woning voorkomen aangezien de verbranding in een gesloten circuit gebeurt.
Het plaatsen van een muurkoker voor directe afvoer dient te gebeuren door een erkend installateur. De enige verbouwing die hiervoor nodig is, is het maken van een gat in de buitenmuur zodat de muurkoker een weg naar buiten heeft. Er is dus geen afvoer tot aan het dak nodig, de nabijheid van een buitenmuur is voldoende.
Ja, het zou een ideale primaire warmtebron vormen. Een warmtegestuurd verluchtingssysteem met variabele snelheid zou ook interessant zijn om de warmluchtstroom in de veranda te verhogen.
Dit is afhankelijk van de ligging van de te verwarmen ruimte, de mate van isolatie etc. De algemene regel is dat u 50 à 100 watt nodig hebt per m3 te verwarmen ruimte.
Ja, al onze gastoestellen zijn voorzien van een systeem (thermokoppel) dat automatisch de gastoevoer afsluit als er geen vlam is om dit gas te verbranden. Daarnaast is er ook een veiligheidssysteem (thermische terugslagbeveiliging of TTB) dat er voor zorgt dat bij terugslag van de rookgassen vanuit de schoorsteen de gastoevoer ook wordt afgesloten. De Flandria toestellen worden uitvoerig getest op de correcte werking van deze systemen alvorens de fabriek te verlaten.
Bij het eerste gebruik kan een gashaard een soort verbrande motorgeur verspreiden. Dit komt door het verbranden van oliën die gebruikt werden tijdens het fabriceren en schilderen van het haardvuur en deze geur verdwijnt dan ook na enkele uren.