Flandria

Flandria,
Betrouwbare warmte.

Flandria gasconvectoren, een economisch en ecologisch verantwoorde oplossing voor verwarming, nu en voor de toekomst.

Voordelen

Warmte

Gezellig & steeds beschikbaar

Installatie

Eenvoudig & beproefd

Aardgas

Goedkoop & proper

Nieuws

Flandria maakt met haar gestuurde gasconvectors individuele gasverwarmaring terug actueel​

Individuele verwarming

Met zijn allen streven we naar een beter milieu met een lagere uitstoot van CO, CO2 en fijn stof.  Gas is en blijft de properste fossiele brandstof zonder fijn stof en verdient daarom een plaats naast de ecologische alternatieven als zonne-energie en warmtepompen.  Deze laatste alternatieven voor verwarming zijn immers niet voor elk type woning geschikt om op een verantwoorde en betaalbare manier toegepast te worden.  Iedereen is het erover eens dat isolatie de eerste stap is bij energiebesparing, bij goed geïsoleerde woningen is een centrale verwarming veelal niet meer nodig, maar volstaat een individuele verwarming.  De warmte die een individuele verwarming levert in de woonruimte, ontsnapt niet naar buiten, maar vindt een weg naar de verdiepen en de kamers.  Zo zal één Flandria toestel in de woonruimte volstaan, met misschien een tweede met lager rendement in de badkamer. Maar vergeet niet dat een Flandria wel het vermogen kan leveren waar dat nodig is, ook bij bestaande situaties.

De juiste keuze?

De installatie van een individueel verwarmingstoestel is veel eenvoudiger en dus veel goedkoper dan een CV. Ook ligt het rendement/verbruik veel hoger dan die van een CV: Tegenover een traditionele CV zijn er geen stilstands- of leidingverliezen. En tegenover CV met lage temperatuurverwarming staat de troef van directe verwarming, zo heb je meteen de warmte die je wenst en nooit verloren warmte wanneer je er niet bent. Zo hoef je ook geen kamers te verwarmen waar je niet bent. Ook ben je niet verplicht om te kiezen voor vloerverwarming, wat al eens klachten oplevert van de spreekwoordelijke ‘dikke voeten’.

Zo zie je maar dat een beproefde verwarmingstechniek als Flandria gasconvectoren de juiste keuze kan zijn voor uw woning.

Kies Flandria

Wanneer kies je voor Flandria, individuele verwarming:

vervanging

Een Flandria vervangen is steeds de goedkoopste en eenvoudigste installatie. De lage stookkost en de propere verbranding blijven een troef.

Renovatie

Renovatie van kleine tot middelgrote woningen: bij een goede isolatie is individuele verwarming veelal de betere keuze aangezien de installatie veel eenvoudiger is dan CV. Er dienen ook geen vloeren uitgebroken te worden.

Wonen in de stad

In rijwoningen is het niet zo eenvoudig om te kiezen voor warmtepompen, wegens geluidsoverlast en plaats.

Afzonderlijke ruimtes

Zoals hobbyruimtes, werkplaatsen, garages, veranda's, … Kortom plaatsen waar tijdelijk snel warmte gewenst is.

Gas of elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is in verbruik de duurdere oplossing, elektriciteit is in België nu éénmaal duur. Ook is de elektriciteit in België niet 100% groen, maar wordt nog voor een groot deel verwekt door het verbranden van fossiele brandstoffen. Eigen zonnepanelen bieden hier geen sluitende oplossing omdat verwarming in de wintermaanden gevraagd is en zonnepanelen vooral bij zomerdagen best presteren.

Gas is in België bijna overal beschikbaar en goedkoop.

Aardgas

De gemakkelijkste en milieuvriendelijkste fossiele brandstof

Aardgas is voor meer dan 2,2 miljoen Belgische gezinnen dé verwarmingsbron bij uitstek. De voordelen van deze brandstof zijn bekend: niet alleen is aardgas de gemakkelijkste brandstof in gebruik, maar het is ook de milieuvriendelijkste fossiele brandstof op de markt. Zo stoot aardgas minder CO2, stikstofmonoxide en zwaveldioxide uit dan bijvoorbeeld stookolie en geen fijn stof. De onderhoudskosten zijn dan ook zeer gering. Verder is aardgas ook altijd beschikbaar en vereist het geen dure voorafbetaling. Kortom, aardgas is de ideale oplossing voor zowel hoofd- als bijverwarming, bij nieuwbouw en bij renovatie.

 

Huiselijke warmte

In deze straat is een Flandria nog steeds op zijn plaats. Uw bestaande gasconvector vervangen met een nieuwe Flandria is de juiste keuze.

Flandria, nog steeds in het peloton

Flandria is al meer dan 100 jaar een betrouwbare partner in verwarming.

Recent is Flandria overgenomen door een nieuw jong en dynamisch team dat vastbesloten is om het merk de juiste ondersteuning te geven.  Gas is nog steeds de properste fossiele brandstof en dat maakt van Flandria nog steeds de juiste keuze in vele woningen.